Hrvaška: Praznični Zagreb

Vsako leto imam v planu obiskati vsaj eno izmed praznično okrašenih Evropskih mest. Letos smo s prijatelji prišli na idejo za Zagreb. Je blizu in dokaj poceni. Apartma smo dobili 60 m iz centra mesta, za le 70 eur/noč za 4 osebe.

Odločitev je padla, odrinili smo 26. decembra. Tja smo prispeli v poznih popoldanskih urah, se namestili v apartma in odšli raziskovat mesto.

Priznam, da res nisem pričakovala veliko, vendar sem bila navdušena. Nič preveč pisanih lučk, ogromno stojnic z res slastno hrano, veliko drsališče in nobene pretirane gužve.

Plan je bil da se iz Spodnjega Grada na Gornji Grad povzpnemo z vzpenjačo, vendar je bila ogromna vrsta. Zaradi kratke razdalje, smo se odločili da gremo kar peš. Minuta, dve in bili smo na vrhu.

Zgoraj se nam je odprl lep razgled nad okrašenim Zagrebom, iz stojnic pa nas je že privabljal omamen vonj po ocvrtih miškah in kuhanem vinu.

Gornji Grad
Predjed

Po raziskovanju Gornjega Grada, smo postali že lačni in se na priporočilo lastnice apartmaja, odpravili v restavracijo Nokturno. Na mizo smo čakali približno 15 minut, ampak je bilo vredno. Na izbiro imajo res vse. Od testenin, mesnih jedi, pic, juh, solat. Mi smo naročili predjed za štiri osebe, vsak svojo glavno jed in eno solato. Plačali smo za vse skupaj plus pijača prbl. 54 eur. Za tako postrežbo in tako dobro hrano, res ne veliko.

Ko smo imeli napolnjene želodčke, smo se odpravili na raziskovanje glavnega trga in okolice.

Pred zaključkom večernega dela, smo se odpravili še do drsališča, kjer tudi ni bilo pretirane gneče, saj imajo vstop na le tega le ob vsaki polni uri in je število drsalcev omejeno. Sama se sicer v drsanju nisem preizkusila, ostali pa so uživali.

Drsališče

Tako smo večer zaključili in se odpravili na zaslužen počitek.

Zjutraj smo se tako še enkrat odpravili na sprehod po Zagrebu. Ogledali smo si Zagrebško katedralo, se sprehodili čez tržnico, še enkrat obiskali Gornji Grad, kjer smo se nastavljali toplim sončnim žarkom in se nato odpravili proti domu.

Gimnastična šola
Zagrebška katedrala

Razgled nad Zagrebom

Nina

Izleti

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: