Nemčija: München

V sredini letošnjega februarja, se nas je stalna ekipa petih odpravila na vikend izlet v Nemčijo, natančneje v München.

V prvi vrsti je bila izbira lokacije zaradi obiska koncerta, Avstralske metal core skupine Parkway Drive in seveda ogled mesta.

1 DAN: Prihod in večerja v pivnici Augustiener

V München smo prispeli v poznih popoldanskih urah. Rezervacijo smo imeli v The 4you Hostel Munich, kjer nas je pričakala skromno opremljena soba za pet oseb s skupno kopalnico, v ceno pa smo imeli tudi vključen zajtrk. Lokacija hostla je idealna za raziskovanje mesta, saj je staro mestno jedro dostopno peš.

Odpravili smo se v najbližjo pivnico Augustiner, kjer smo si privoščili prvo pivo in okusno večerjo. Utrujeni od poti smo kmalu zaspali.

2. DAN: Olimpijski park, Marienplatz in koncert Parkway Drive

Zjutraj smo se zbudili okoli devete ure, se odpravili na zajtrk in nato na raziskovanje Münchna. Današnji plan je bil obisk Olimpijskega parka ter kratek ogled mestnega jedra, saj je bil zvečer na sporedu koncert.

Do Olimpijskega parka smo se odpravili z metrojem. Kupili smo enodnevno skupinsko karto, katere cena je bila za vseh pet le 12 eur.

Olimpijski park je bil zgrajen za gostitev poletnih olimpijskih iger leta 1972. V parku se nahaja stadion, dvorana, umetno jezero, plavalni center in razgledni stolp.

Olimpijski park

Naš cilj je bil obisk razglednega stolpa, ki je visok kar 291 m. Vstopnina znaša 9 eur, do vrha pa se peljete z dvigalom. Z vrha pa se razprostira razgled nad celotnim Münchnom.

Razgled 1
Razgled 2

Za konec smo se sprehodili ob jezeru in na terasi spili mrzlo pivo. Kot se za obisk Münchna spodobi. 😉

Počasi se je ura bližala večeru, zato smo se z metrojem odpravili proti staremu mestnemu jedru. Prispeli smo na Marienplatz, kjer smo v bližnji ulici našli restavracijo, kjer smo si privoščili slastne hamburgerje.

Napočil je čas koncerta, tako da smo se počasi odpravili proti prizorišču. V koncertu smo seveda uživali na polno. 🙂

Koncert Parkway Drive

Za predstavo, kratek posnetek koncerta Parkway Drive 😉

Parkway Drive – Crushed <–KLIK

3. DAN: Staro mestno jedro in pivnica Hofbrahaus

Zjutraj smo se zbudili z bolečim vratom in s slabim glasom. Prišli smo do zaključka, da je bil koncert več kot odličen 😀

Po zajtrku smo se peš odpravili proti centru mesta. Po poti smo se navduševali nad raznoliko arhitekturo, živahnimi ulicami in uličnimi umetniki.

Kaj kmalu smo prispeli do glavnega trga, Marienplatz (Marijin trg). Na trgu in v bližini le tega, se nahajajo stara in nova mestna hiša in cerkev svetega Petra.

Seveda pa nismo mogli mimo najbolj znane pivnice v Munchnu, Hofbrahaus. Privoščili smo si pozno kosilo in kot se za Munchen spodobi, klobase.

Po poznem kosilu, smo še malo raziskovali mesto, obiskali nam preljubi Hard Rock Cafe in se počasi odpravili proti hostlu, kjer nas je čakala še zadnja noč.

Nina

Potovanja Travel

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: