Slovenija: Piran in Portorož

Bilo bi že čudno, če se ne bi na sončno nedeljo odpravila na izlet. Za to nedeljo sva se odločila, da odrineva proti slovenski obali. Odločila sva se, da greva v Piran.

Parkirala sva v garažni hiši in se peš odpravila proti Piranu.

Piran

Odločila sva se, da se sprehodiva do cerkve sv. Jurija. Še prej pa sva se ustavila na pijači, na Tartinijevem trgu. Trg je dobil ime po violonistu in skladatelju Giuseppeju Tartiniju.

Tartinijev trg

Cerkev sv. Jurija je nastala v 12. stoletju in je zgrajena v beneško-renesančnem slogu. Nahaja se na vzpetini, tako da je izpred nje čudovit razgled na Piran in morje.

Cerkev sv. Jurija

Za konec sva se sprehodila še ob obali in se odpravila proti Portorožu.

Portorož je najbolj znan turistični, obmorski kraj na slovenski obali. V njem se nahaja veliko hotelov, restavracij, barov, športnih objektov..

Portorož

Ker je bil že čas za večerjo, sva se odpravila v restavracijo Stara oljka, kjer sva si privoščila odlične špagete s škampi. Ob večerji pa sva imela prekrasen sončni zahod.

Po odlični večerji sva se odpravila proti domu. Zaradi gneče, se je eno in pol urna vožnja, razpotegnila v tri ure. Kar pa nama ni pokvarilo odličnega izleta.

Nina

Izleti Slovenija

1 Comment Komentiraj

  1. Lepe fotke! Piran je res nekaj posebnega, čeprav to vidim šele zdaj, ko živim daleč od Slovenije. Dokler ne vidiš sveta je nemogoče razumet kaj vidijo tujci v lepotah naše dežele. 😎

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: