Spomladanski izlet v Amsterdam – 1. del

Amsterdam, najbolj znan po tulipanih, kanalih, legalizirani marihuani in prostituciji. Glavno mesto Nizozemske in zaradi številnih kanalov poimenovano tudi, Severne Benetke.

Amsterdam

Tako sva se z mamo odpravili na vikend izlet v Amsterdam. Odpravili sva se z letališča Jožeta Pučnika, saj ima nizkocenovna letalska družba Transavia direktno linijo do Amsterdama. Za povratno letalsko karto sva tako odšteli le 74 eur.

Vreme je bilo več kot odlično za čudovit razgled nad našo Slovenijo.

Razgled na Blejsko jezero

Po skoraj 2 urnem letu sva pristali na letališču Amsterdam Schiphol. Z letališča do mesta vozi vlak. Vožnja traja prbl. 15 minut. Popelje vas na Amsterdam Central Station (Glavna železniška postaja), ki je oddaljena približno 15 minut hoje do glavnega trga Dam. Cena enosmerne karte: 4,50 eur.

Amsterdam Central Station

Hotel sva rezervirali približno pol leta v naprej. Hoteli sva nastanitev v centru mesta, lastno kopalnico in vključen zajtrk. Tako sva odkrili Hotel Koopermoolen, oddaljen 5 minut hoje od glavne železniške postaje, 10 minut do glavnega trga Dam in 3 minute hoje do Red Light District. Cena: 470 eur ( 3 nočitve z zajtrkom za dve osebi) – ja, cene so zelo visoke.

Razgled iz sobe

Vedela sem, da je Amsterdam posebno mesto. Vendar me je še vseeno vse skupaj malo šokiralo. Toliko različnih kultur, na vsakem koraku vonj po marihuani, odprti in komunikativni ljudje in policaji na vsakem koraku.

Prvo popoldne sva se tako sprehodili po Rdeči četrti in do trga Dam. Rezerviran pa sva imeli tudi obisk Hiše Anne Frank. Že takoj so me očarali raznolika arhitektura, ozke ulice in kanali.

Čudoviti kanali
Amsterdam

V naprej sva imeli tudi kupljeni karti za ogled Hiše Anne Frank. Karte je potrebno kupiti preko spleta. Ker je zanimanje zelo veliko, so karte na voljo dva meseca pred datumom obiska. Lahko povem, da je vredno obiska, samo ne pozabiti rezervirati kart v naprej. Ogled poteka približno eno uro. Cena: 10 eur

Spomenik Anne Frank

Hiša Anne Frank se nahaja v predelu Jordan. Čudovit del Amsterdama, stran od vsega vrveža z veliko zelenja in majhnimi hiškami na vodi.

Jordan

Dan v Amsterdamu je zelo dolg. Sonce je zašlo ob 21.40 uri. Tako sva imeli še dovolj časa za sprehod do glavnega trga Dam in zaključili prvi dan z nočnim ogledom Red Light District.

Dam
Red Light District

Potovanja

2 Comments Komentiraj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: