Spomladanski izlet v Amsterdam – 3. del

Za zadnji dan sva se odločile za obisk Nizozemskega podeželja. Preko Get Your Guide sva rezervirale izlet, ki vključuje obisk mest Edam, Zaanse Schans in Volendama. Cena: 45 eur

Če se odpravljate v Amsterdam, resnično priporočam da obiščete tudi podeželje. Midve sva se odločile kar za organiziran, voden izlet kar se je izkazalo kot zelo dobra ideja. V ceno je vključen avtobusni prevoz, vodenje, obisk treh mest, ogled farme in predstavitev izdelave znanih lesenih cokel.

Cheese farm Henri Willig – Jacobs Hoeve

Naša prva postajanka je bila ogled farme Henri Willig – Jacob’s Hove, ki se nahaja v bližini kraja Volendam. Nizozemska je znano po svojih odličnih sirih. Sire znamke Henri Willig vidiš prav na vsakem koraku. Najprej smo si ogledali celotno farmo, nato pa so nam razložili celoten postopek izdelave sire. Na koncu ogleda imaš možnost degustacije sira in nakup le tega.

Volendam

Volendam, prekrasno obmorsko ribiško mestece. Prečudovita sprehajlna pot ob morju, s čudovitimi kavarnami, stojnicami s tipično Nizozemsko hrano (vaflji, ribe, palačinke…) in prečudovitimi pisanimi hiškami.

Imeli smo eno uro prostega časa, ravno dovolj za sprehod skozi mesto, hitre nakupe, za kavo s čudovitim razgledom. Ja, Volendam res očara.

Volendam
Volendam
Volendam

Edam

Naslednja postajanka, mesto Edam. Najbolj znano po siru Edamcu. S čudovito arhitekturo, majhnimi kanali in zanimivo zgodovino.

Tu ni veliko turistov, po večini le kakšna posamezna organizirana skupina. Vsako sredo se na tržnici sira odvija prodaja in tehtanje sira na način, ki so ga uporabljali še do 100 let nazaj.

Edam
Edam
Tržnica sira

Zaanse Schans

Zadnja postajanka, umetno ustvarjen kraj za prikaz tipičnih Nizozemskih stvari. Kraj je zelo turstično oblegan, tako da se pripravite na gnečo. Obisk pa vseeno priporočam. V njem lahko vidite mline, kanale, tipične Nizozemske hiške, majhne trgovine ter restavracije.

Zaanse Schans

Za začetek smo si ogledali postopek izdelave lesenih cokel, ki so na Nizozemskem še zmeraj v modi. So odporne proti udarcem, zelo tople in vodoodporne.

Zaanse Schans
Zaanse Schans

Travel

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: