Amsterdam: TOP 5

1. Amsterdam Central Station

Mogočna stavba, skozi katero najverjetneje vstopite v mesto. Vsaj če v Amsterdam potujete z letalom. Zgrajena je bila med leti 1881 in 1889, v Neo-gotskem stilu s strani arhitekta Petrus J.H. Cuypers. Prav tako so bile v tem času zgrajene tudi druge mogočne stavbe, kot so Rijksmuseum, Central Post Office, Stadsschowburg – City Theater.

Amsterdam Central Station

2. Red Light District

Red Light District, osrčje Amsterdama. Predel po katerem je Amsterdam najbolj znan. Kot že omenjeno je prostitucija v Amsterdamu zakonita, vendar ne na ulici. Ženske tako stojijo v tako imenovanih izložbah, gole ali le v spodnjem perilu. Za izložbo pa imajo svoj skriti prostor. Nad vsako izložbo visi lučka. Če lučka gori, pomeni da je ženska na voljo. Lučke so v rdeči barvi, zato tudi ime, Rdeča četrt. V predelu najdemu tudi ogromno Sex Shopov, erotičnih muzejev, Coffee Shopov..

Zgodovina tega predela nas ponese v 16. stoletje, ko je bil Amsterdam eno izmed najbolj pomembnih Evropskih trgovskih poti. Tako so v mesto zahajali številni mornarji, ki so iskali malo zabave. Ženske pa je privlačil njihov denar. Tako se je tu razvilo nočno življenje.

Rdeča četrt

3. Hiša Anne Frank

Ena najbolj prodajanih turističnih destinacij. Spada med tako imenovani temni turizem. Nakup kart je možen le preko spleta, dva meseca v naprej. Med obiskom se sprehodimo skozi hišo, kjer se je Anna Frank z družino skirvala pred nacisti. V muzeju si tako ogledamo celotno hišo in preberemo zapise iz njenega dnevnika. Ogled poteka skoraj dve uri. Absolutno pa obisk priporočam.

Spomenik Anne Frank

4. Zaanse Schan

Zaanse Schans, idealno za enodnevni izlet, stran od mestnega vrveža. Nahaja se na podeželju, oddaljen približno 20 minut vožnje iz centra Amsterdama. Lahko bi rekli da gre za kraj, kamor so umetno naselili vse kar je tradicionalno na Nizozemskem. Najdemo tradicionalne hiške, mline na veter.. V njem se nahajajo tudi majhne trgovine s spominki, majhne pekarne, čokoladnica.. Lahko pa si tudi ogledate izdelavo tradicionalnih cokel.

Zaanse Schans

5. Boat Cruise

Najlepše doživetje v Amsterdamu. Priporočam, da se na izlet z ladjico odpravite prvi dan saj vam po poti skozi kanale vodič pove zgodovino Amsterdama, ter vse zanimivosti mesta. Najboljše je izbrati izlet z manjšo ladjico saj gre ta tudi skozi majhne kanale. Midve sva si izbrale izlet z agencijo KinBoat Amsterdam.

Boat Cruise
Boat Cruise
Boat Cruise
Boat Cruise

Potovanja

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: