Road trip Škotska: Edinburgh 1. del

Najin road trip sva začela v glavnem mestu Škotske, Edinburgh. Prenočišče sva poiskala preko spletne strani Airbnb, saj so bile cene tam najnižje. V najinem terminu so bile cene v Edinburghu višje kot ponavadi, saj se v mesecu avgustu odvija Festival Fringe. Festival Fringe, je največji umetniški festival na svetu. Tako meseca avgusta ulice preplavijo različni umetniki s celega sveta. Na voljo so tako brezplačne kot tudi plačljive predstave. Glede na prejete letake je povprečna cena vstopnice 10 funtov.

Edinburgh, Fringe Festival

Ker je imel najin let 4 ure in pol zamude, sva tako v Edinburgh prispela šele okoli 19 ure. Pred tem pa sva na letališču še prevzela najin avto za teh 10 dni, “Mini Cooper S Countryman.” Kaj naj rečeva, prve milje vožnje po levi strani, zanimive. 😉

Najin avto in soseska kjer sva bila nastanjena

Najino prenočišče je bila tipična angleška hiša (bolj tipična že ne bi mogla biti), kjer naju je sprejela prijazna gostiteljica Linda. Na hitro sva se osvežila in se nato z avtobusom odpravila proti mestu. Avtobus naju je izpred nastanitve prepeljal direktno do glavne ulice, Princess Street. Tako sva že takoj zagledala Scott Monument, ki je posvečen angleškemu pisatelju (Sir Walter Scott).

Scott Monument

Po dolgi, celodnevni poti sva bila že krepko lačna in žejna. Našla lušten pub, kjer sva si za prvo škotsko večerjo privoščila perutničke v sladko kisli omaki in prvo škotsko pivo, Tennent’s.

Večerja in prvo škotsko pivo

Po večerji sva naredila še hiter sprehod skozi mesto. V mestu je bila neznosna gneča, saj se je tisti čas ravno končala otvoritev festivala Fringe.

Kar naju je presenetilo je, kako so ljudje povsod prijazni. Z zanimanjem te sprašujejo od kje si, kaj si si že ogledal, kakšne plane imaš za naslednje dni… Ta prijaznost pa ni nič prisiljena. Tako, da je bil najin prvi vtis o Škotih zelo pozitiven. 🙂

Edinburgh

Potovanja Travel

1 Comment Komentiraj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: