Pariz

Konec oktobra sva se s skupino prijateljev odpravila v Pariz. V mesto romantike, odlične hrane in dobrega vina. Prvoten plan, ogled mesta, glavnih znamenitosti in obisk koncerta v Mouline Rouge.

Štartali smo z letališča Treviso in pristali na kar nekaj kilometrov oddaljenem letališču Paris Beauvais. Do mesta smo se tako odpeljali z avtobusom, ki vozi na vsakih 20 minut. Vožnja pa traja približno uro in pol.

Jesenski Pariz

Nastanjeni smo bili v hotelu Ibis Paris 17 Clichy – Batignolles, ki se nahaja v 17. okrožju. Hotel je odlično urejen in od metroja oddaljen le 5 minut hoje.

Jesenski Pariz

Najprej smo se z metrojem odpravili do Slavoloka zmage, ki se nahaja na koncu Elizejskih poljan. Slavolok zmage je bil zgrajen leta 1836 v namen počastitve Napoleonovih zmag.

Jesenski Pariz – Slavolok zmage

Večer smo imeli rezerviran za ogled Eifflovega stolpa. Karte je najboljše kupiti v naprej in se tako izogniti gneči na blagajni. Večerni razgled s stolpa je veličasten.

Jesenski Pariz – Razgled z Eifflovega stolpa

Eifflov stolp je bil zgrajen za razstavo leta 1889. V višino meri 324 metrov in je najvišja zgradba v Parizu.

Naslednji dan smo se po okusnem zajtrku v hotelu odpravili na nadaljnje raziskovanje mesta. Drugi dan je bil tudi dan za koncert v znamenitem Mouline Rouge. Najprej smo se odpravili do enega izmed največjih muzejev na svetu, Louvra. V muzeju se nahajajo najbolj znane umetnine iz celega sveta. Ena izmed najbolj znanih je Da Vincijeva Mona Lisa. Mi se za obisk muzeja nismo odločili, ogledali smo si ga le od zunaj.

Jesenski Pariz – Muzej Louvre

Kasneje smo se sprehodili ob reki Seni do predela kjer stoji katedrala Notre Dame. Zaradi obnove po požaru obisk ni možen.

Jesenski Pariz – Notre Dame

Notre Dame se nahaja na otoku Ile de la Cite in velja za enega izmed najlepših del gotske arhitekture. Dokončno je bila zgrajena leta 1345. Lansko leto jo je zajel požar in tako uničil velik del katedrale. Žal tudi glavni zvonik po katerem je bila katedrala najbolj znana.

Jesenski Pariz – Reka Sena

Z metrojem smo se nato odpravili proti umetniškem delu Pariza, Montmarte. Na najvišjem hribu (130 metrov) se nahaja bazilika Sacre Coeur, od kjer pa se razprostira čudovit razgled nad Parizom.

Jesenski Pariz – Sacre Coeur
Jesenski Pariz – Sacre Coeur
Jesenski Pariz

Pod hribom se nahaja Mouline Rouge, kjer smo se udeležili koncerta Rotting Christ in Moonspell.

Jesenski Pariz – koncert Moonspell

Mouline Rouge (Rdeči mlin), pariško zabavišče kjer so ustvarili vsem dobro znan ples kankan. V njem se sedaj odvijajo muzikali, koncerti in razne predstave.

Jesenski Pariz – Mouline Rouge

Zadnji dan smo izkoristili za ogled Eifflovega stolpa v dnevni svetlobi. Priporočava, da se tja odpravite tako podnevi kot po temi, saj je čudovit v vseh delih dneva.

Jesenski Pariz – Eifflov stolp
Jesenski Pariz – Eifflov stolp

Pot smo nadaljevali do tako imenovanega Hotel des Invalides. Zgradba je bila zgrajena za ranjene vojake v koncu 17. stoletju. Zgradba je ogromna in predvsem znana po svoji zlati kupoli. V zgradbi je tudi Napoleonovo grobnica. Mi smo si stavbo ogledali le od zunaj.

Jesenski Pariz – Hotel des Invalides
Jesenski Pariz – Hotel des Invalides

Pot smo nadaljevali do mostu Pont Alexandre III. Most je bil zgrajen leta 1900 in povezuje četrt Invalides in Elizejske poljane. Od tu je tudi čudovit razgled na Eifflov stolp in reko Seno.

Jesenski Pariz – Most Pont Alexandre III.
Jesenski Pariz – Most Pont Alexandre III.

Dan smo zaključili z ogledom pariške opere (Palais Garnier), ki je bila ustanovljena leta 1669.

Jesenski Pariz – Palais Garnier

V tem predelu se nahaja tudi Hard Rock Cafe, kamor se vedno odpravimo. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Jesenski Pariz – Hard Rock Cafe

Koncerti Potovanja Travel

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: