ŠKOTSKA: 10 – dnevni načrt poti

Na najin road trip po Škotski sva se odpravila v mesecu avgustu. V tem zapisu bova predstavila najin načrt poti po posameznih dnevih (11 dni).

DAN 1: Benetke – Edinburgh

Zjutraj sva se odpravila proti letališču Treviso (Benetke), od kjer sva imela let proti Edinburghu. Zaradi nevihte je bil najin let prestavljen, tako da sva prispela 4 ure kasneje kot načrtovano. Na letališču sva prevzela avto in se odpravila proti najini Airbnb nastanitvi. Prvi dan sva izkoristila za hiter sprehod skozi mesto in za večerjo v bližnji restavraciji.

Nočitev: Airbnb (65€/noč)

Več pa v tem zapisu.

DAN 2: Edinburgh

Dan za celodnevno raziskovanje Edinburgha. Začela sva z ogledom Scott Monumenta in se sprehodila skozi vrtove (Princess Gardens). Seveda nisva izpustila niti znamenite ulice Royal Mile, ki povezuje grad s Hollyrood Palace. Grad sva si ogledala le od zunaj, Hollyrood Palace pa sva tudi obiskala. V času kosila sva si ogledala pokopališče Greyfriars Kikyard in se ustavila na kosilu v istoimenski restavraciji. Za konec dneva sva se sprehodila še na bližnji hrib (Calton Hill) od kjer je prelep razgled na celotno mesto.

Nočitev: Airbnbn (65€/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 3: Edinburh – Loch Lomond – Glencoe – Kinlochieven

Tretji dan sva si ogledala jezero Lomond (Loch Lomond) in obiskala manjše vasice ob jezeru. Zapeljala sva se skozi znamenito sotesko Glencoe. Nato pa prenočila v hiškah pod najvišjim hribom Škotske, Ben Nevis.

Nočitev: MaCdonald Cabins, Kinlochleven (46€/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 4: Kinlochieven – Glenfinnan Viaduct – Portree

Najin plan je bil, da dopoldne ujameva parni vlak, ki se pelje čez znameniti Glenfinnan Viaduct, tega sva žal zamudila le za nekaj minut. Nato pa se odpeljala proti otoku Skye. Po poti sva se ustavila pri čudovitem gradu Eilean Donan. Ko sva prispela na otok Skye sva se povzpela na znameniti vrh – Old man of Storr.

Nočitev: Torvaig Campsite, Portree (21 funtov/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 5: Otok Skye

Otok Skye, za naju ena izmed najlepših lokacij na Škotskem. Za obisk priporočava najmanj 2 dni. Midva sva obe noči bivala na isti lokaciji. Obiskala sva mesto Portree, pečine The Brothers Point, slap Kilt Rock, ruševine gradu Duntulm in muzej otoka Skye. Obiskala sva tudi naravno znamenitost Fairy Glen, obiskala grad Dunvegan, za konec pa še Neist Point Lighthouse, ki je za naju najlepša točka na otoku Skye.

Nočitev: Torvaig Campsite, Portree (21 funtov/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 6: Portree – Stratcharron – Ardarroch – Applecross – Shieldaig – Ulapool (NORTH ROUTE 500)

Šesti dan sva začela znamenito pot North Route 500, pot skozi škotsko višavaje. Če le imate dovolj časa, se na to pot odpravite. Peljali se boste skozi čudovito pokrajino, mimo številnih jezer, čudovitih peščenih plaž… Prvi dan naju je pot vodila iz mesta Portree do obmorskega mesta Ulapool, kjer sva tudi prenočila. Po poti pa sva si ogledala mesteca Ardarroch in Shieldaig.

Nočitev: Broomfield Holiday Park, Ullapool (19 funtov/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 7: Ulapool – Durness – John O’ Groats (NORTH ROUTE 500)

Iz mesta Ulapool sva se odpravila proti severu Škotske, do mesta Durness, kjer se nahaja ena izmed najlepših plaž, Durness Sand Beach. Tam sva se zadržala kar nekaj časa, nato pa sva se odpravila po severu Škotske do mesta John O’ Groats, kjer sva nato tudi prenočila.

Nočitev: John O’ Groats Caravan and Caming (21 funtov/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 8: John O’ Groats – Thurso – Mey – John O’ Groats – Loch Ness (Drumnadrochit)

Ta dan, sva se zjutraj odpravila nazaj v mesto Thurso, manjše mesto, s čudovito arhitekturo. Nato sva krenila proti mestu Mey, kjer sva si ogledala grad (Queen Elizabeth Castle of Mey Trust). Nato pa nazaj v John O’ Groats, ter si tam ogledala še naravno znamenitost Duncansby Head. Nato pa spakirala stvari in se odpravila nazaj proti jugu, proti jezeru Ness (Loch Ness).

Nočitev: Loch Ness Bay Camping, Drumnadrochit (22 funtov/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 9: Drumnadrochit – Fort Augustus – Drumnadrochit

Dan sva preživela ob jezeru Ness, kjer sva si ogledala grad Urquhart. Popoldne sva se zapeljala do kraja Fort Augustus, kjer sva si ogledala del kanala po katerem spuščajo plovila preko 5 zapornic, da le te pridejo do jezera.

Nočitev: Loch Ness Bay Camping, Drumnadrochit (22 funtov/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 10: Drumnadrochit – Perth – Stirling

Zadnji dan sva se odpravila proti mestu Stirling. Postanek za kosilo sva imela v mestu Perth. Ko sva prispela v mesto sva si ogledala tamkajšnjo cerkev, grad in staro mestno jedro.

Nočitev: Stirling Youth Hostel, Stirling (64€/noč)

Več pa v zapisu.

DAN 11: Stirling – Edinbugh – Benetke

Zjutraj sva se tako odpravila iz Stirlinga proti Edinburhu, kjer sva se vkrcala na letalo, s katerim sva prišla do Benetk, nato pa odšla proti domu.

Napisane cene so za 2 osebi.

Potovanja Travel

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: