Češka: Brutal Assault

Glasbeni festival katerega sem se sama udeležila 2x, Urban pa enkrat. Nazadnje sva ga obiskala leta 2016.

Brutal Assault je 4 dnevni festival, v majhnem mestu Jaromer na severu države. Festival obišče okoli 12.000 ljudi. Glavno prizorišče je sredi nekdanje vojaške utrdbe, Josefov Fortress, ki je bila zgrajena med leti 1780 in 1790.

Festival obiščejo metalci s celega sveta. Festival pa je glede na ostale poceni, prav tako je poceni pijača na območju festivala. Pivo, točen Budweiser za le 1,10€. Na ostalih tovrstnih evropskih festivalih je cena piva, za primerjavo, 4€ ali več. Prav tako so cene občutno nižje pri koktajlih, tu je cena koktajla od 2€ do 4€.

Na festivalu je mogoče kampiranje, lahko pa nočite tudi v privat sobah v mestu. Mi smo kampirali, edina slabost festivala je, da domačini na veliko kradejo s šotorov, kar med tem ko spiš. Mi na srečo tega nismo doživeli.

Žal pa nismo imeli sreče z vremenom. Večino dni je tako padal dež, temperature pa so ponoči padle na 6 stopinj.

Festival so odvija na 3 odrih, dva odra stojita eden zraven drugega. Ko band na enem odru zaključi, začne drugi band čez 5 minut na drugem odru. Tako med njimi ni dolgih prekinitev kot smo jih vajeni na drugih festivalih. Glasbeni program se tako začne že okoli 11. ure zjutraj in poteka neprekinjeno do 2. ure. Se pravi skupaj kar 15 ur.

Leto 2016 so zaznamovali bandi Aborted, Parkway Drive, Behemoth, Arch Enemy, Insomnium, Gojira, Abbath

Brutal Assault – Parkway Drive iz prve vrste

Na festivalu je organiziran tudi “Meet&Greet”, kjer se lahko srečaš s svojim priljubljenim bandom. Midva sva ga izkoristila za srečanje z bandom Parkway Drive, vendar le od daleč.

Festival je znan po “strašnih pošastih”, ki se sprehajajo po obrobju utrdbe in med množico. To doda tisti drugačen, skrivnosten pridih festivalu.

No nama se niso zdeli tako zelo strašni, tako da nama selfie z njimi ni ušel. 🙂

Najina ocena festivala je, da če vam ni problem 500 km dolga vožnja, da ga obiščete. Poceni in raznolika hrana in pijača, prijazni ljudje, odlična organizacija in več kot 100 bandov za vse “metal okuse”. 🙂

Travel

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: